30.1.10

Månedsbrev Tommeliten - Januar 2010
Denne måneden har vi hatt tilvenning av to nye barn. Det har gått greit men det tar litt tid før tryggheten er på plass. Det går seg mer og mer til for hver dag som går.
Hver fredag har vi fellessamling sammen med Veslefrikk. Denne måneden har vi voksne dramatisert eventyret om de tre bukkene bruse for barna, men vi har også vist eventyr på flanellograf. Da har vi også brukt de tre bukkene bruse men også gullhår og de tre bjørnene.
Vi har hatt lek på puterommet, lek med klosser inne på Tyrihans og vi har lånt den tjukke madrassen som Tyrihans har inn til oss og hoppet og lekt på den. Det var veldig spennende.
Denne måneden har det vært mange dager vi har måttet være inne på grunn av kulda. Nå kan vi være ute igjen. Vi er som regel ute hver eneste dag men det er ikke alltid at vi er det på fredag på grunn av fellessamling. Noen ganger har vi tatt med noen barn ut før samlingen og gått inn igjen da den begynner. Fellessamlingene begynner kl 10.30.
Barna på Tommeliten liker å holde på med modelleire, perler, tegning, se i bøker, pussle og synge. Vi synger sanger sammen med barna hver eneste dag, enten ved å ha en liten sangstund eller mens de leker eller blir skiftet på. Sang er en stor del av vår hverdag og barna liker det kjempegodt.
Noen av barna har malt vinterbilder som vil bli hengt opp på avdelingen ganske snart. Det er ikke sikkert at alle lager det samme hver eneste gang. Barna velger dette litt selv men vi prøver å få til så alle er med på en eller annen type formingsaktivitet.
To av våre søte små har fylt 1 år denne måneden. Bursdager blir feiret med bursdagskrone, bursdagsang, raketter og en liten gave. Barna får kjeks til ettermiddagsmaten når det er bursdagsfeiring.
Vi har også startet opp grupper på tvers med Veslefrikk. De største barna har grupper på onsdager. Dette er tenkt som en vennskapsgruppe på tvers av småbarnsavdelingene og tilvenning til Askeladden. På gruppa kan vi f.eks gå på tur, være i den nye akebakken, gå til lekeplassen, ha formingsaktiviteter osv.
De minste barna har grupper på torsdager. Da er det språk/sosialt i form av forskjellige aktiviteter.